مراحل قانونی استرداد جهیزیه

جهیزیه از اموال زن است که آن را به خانه شوهر می آورد و هر زمان که بخواهد چه قبل از طلاق چه بعد از آن، می تواند آن ها را ببرد. سوالات زیادی در خصوص استرداد جهیزیه وجود دارد که ما در این مقاله از وبسایت وکیل شیراز سعی داریم به آنها پاسخ دهیم.

 

استرداد جهیزیه با سیاهه

در اکثر نقاط ایران، تهیه جهیزیه بر عهده خانواده عروس است. پس از تهیه آن، معمولا لیستی از اقلام آن را سیاهه می کنند و این لیست به امضای شوهر و چند شاهد در می آید بر این اساس که زن این اموال را با خودش به خانه شوهر آورده است. زن می تواند در صورت تمایل، درخواست استرداد جهیزیه را از طریق دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف، پیگیری نماید. نکته حائز اهمیت این است که اگر در طول زندگی مشترک وسایل جدیدی خریداری شود و جایگزین وسایل قبلی شود، دیگر جهیزیه به حساب نمی آید و زوجه نمی تواند آن ها را با خود ببرد.

نحوه اجرای حکم استرداد جهیزیه

معمولا استرداد جهیزیه زمانی صورت می گیرد که زن و شوهر قصد طلاق و جدایی داشته باشندو زوجه درخواست استرداد را در دادگاه مطرح می کند. در برخی موارد نیز زن از دریافت جهیزیه خودداری می کند که در این صورت، دادگاه می تواند آن ها را به امین بسپارد.

اعتراض به حکم استرداد

ممکن است مرد در طول زندگی وسایلی تهیه کرده باشد که در کنار جهیزیه زن از آنها استفاده شده باشد و ثیا جایگزین آنها شده باشد. اگر زن این اموال جدید را به عنوان جهیزیه در نظر بگیرد و استرداد آنها را از دادگاه خانواده بخواهد، مرد با ارائه دلایل خود مبنی بر مالکیت آن وسایل، می تواند ظرف بیست روز به حکم استرداد اعتراض کند.

 

فعال در زمینه : بدون دسته بندی
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
شرح کوتاه موضوع یا نظر شما